Jdi na obsah Jdi na menu
 


A jsme na konci. Pokud ses, milý čtenáři, dopracoval až sem, zasloužíš si naše uznání. Možná jsme na Tebe byli místy trochu drsní, ale taková je prostě realita. Život se s námi nemazlí. Jestli jsme to někde skutečně přehnali a dotkli se Tvých citů, omlouváme se.

Statistika rozvodů hovoří jasnou řečí. Během práce na této příručce jsme se setkali i s lidmi, kteří svého rozhodnutí rozvést se litovali: bohužel pozdě. O tom, jak zastřít nevěru, se v literatuře příliš často nedočteme. Je to jakési společenské tabu, obestřené mlčením. Přesto – nebo snad právě proto – se nám od samého počátku dostávalo ohlasů, které nás utvrdily v tom, že naše tipy, rady a poučky mohou být přinejmenším užitečné. Někdy stačí vědět, že nejsme sami, že je nás víc, kteří musíme dnes a denně řešit stejný problém. A pokud Ti, milý čtenáři, naše příručka ukázala ten správný směr a pomohla  Ti vyrovnat se sebou samým, potom splnila svůj účel.

Naším záměrem nebylo nabádat Tě k nevěře, a jestli se teď cítíš provinile, neměj nám to za zlé. Vybavili jsme Tě dostatečným množstvím informací a je jen na Tobě, jak jich využiješ. Jsi-li šťastně ženatý či vdaná a necítíš potřebu na tom cokoliv měnit, nedělej to. Vztah, kde jsou si muž a žena věrní, rozhodně není přežitkem, ale naopak zasluhuje obdiv a úctu.

 

Na samý závěr si neodpustíme jednu kontrolní otázku: Jakou legendu jste měli připravenou pro svého zákonného partnera, kdyby zjistil, co čtete?

A) Tuhle knížku kupovali všichni, tak jsem si ji vzal/a taky, abych nebyl/a  za blbce.

B/ Přiznáte bez mučení: Chtěl/a jsem si obohatit život a řádně to zakamuflovat.

C) Knížku jste si sice koupil/a,   ale ani Vás nenapadlo ji číst. Je to dárek pro toho starého proutníka Mirka, jedině toho by něco takhle nemorálního mohlo zajímat.

 

Která z uvedených variant je ta správná? Na to už si, milý čtenáři, odpověz sám…

 

Na úplný závěr bychom rádi poděkovali všem,  kteří přispěli svou troškou do mlýna. Byl to vpravdě  obsáhlý kolektiv spoluautorů, z nichž si pochopitelně nikdo nepřál být jmenován. Šlo o kamarády, kamarádky, učitele a učitelky,  bývalé spolužáky a spolužačky, lásky dávno minulé, kolegy a kolegyně současné i bývalé, sousedy a sousedky, spoluhráče ze sportovních oddílů, spřízněné duše ze zájmových kroužků, obchodní partnery, známé známých, příbuzné z různých kolen, a dokonce i o partnery z nejbližších: snad nám prominou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

neprodejná kniha

Fanouš, 6. 10. 2009 13:12

Příručka je velmi užitečná a vtipná. Autoři ovšem nepochopili, že toto dílko si prostě nemůžeme koupit v papírové podobě a dát si ho na noční stolek. Proč vás překvapuje neprodejnost?

Příručka

František Nerad, 29. 10. 2008 21:43

Vážení!
Tyto stránky jsem otevřel náhodou a po pár přečtených větách jsem se nemohl odtrhnout dokud jsem to celé nepřečetl.
Autorům chci tímto poděkovat a projevit obdiv nad jejich znalostmi, smyslem pro humor a vtipem. Příjemě jsem se pobavil a také zavzpomínal. Ano, takový je život.
Ještě jednou dík.
F.Nerad