Jdi na obsah Jdi na menu
 


V jakém stavu by měl být náš partner?

Podívejme se na to nejdříve z mužského hlediska.

Obecně platí, že partner by s námi měl vyznávat stejné ideály. V tomto případě může být náš vztah opravdu obohacující. Takový, z pohledu změny stávajícího stavu, neperspektivní vztah má z našeho pohledu největší perspektivu.

Asi není nutné dlouho přemýšlet, nejbezpečnější alternativou je vdaná partnerka. Od ní lze očekávat, že bude respektovat stejné zásady jako my a naše obavy a starosti se tím výrazně minimalizují.

Je tu samozřejmě latentní riziko, které se nedá nikdy zcela eliminovat, a sice to, že naše partnerka dříve či později dospěje k závěru, že bychom se jí domů hodili líp než její stávající partner. Takové riziko naštěstí není vysoké, alespoň pokud je žena rozumná. Rozumná žena ví, že když si přivede domů toho druhého a začne s ním žít všední život, bude to v podstatě stejné jako s tím prvním.

Vdaná žena je ideální i z ekonomického hlediska: nemůže si dovolit přijít domů ze schůzky s květinou nebo drahým dárkem. Prostě paráda. Kvůli kytkám se výtek nedočkáme.

V ženské populaci se vyskytují i vdané ženy, jejichž manžel je dlouhodobě v zahraničí, což případný vztah do jisté míry zjednodušuje. Věc má ale dva zásadní háčky: za prvé, frekvence schůzek, vyžadovaná naší přítelkyní, může být vyšší, než jsme schopni akceptovat, a za druhé, do hry mohou vstoupit děti přítelkyně, které jednak v případě nepřítomnosti dotyčné nebude mít kdo ohlídat, anebo budou svou matku střežit ještě více než manžel. Pokud jsme vyznavači adrenalinových sportů, můžeme zvolit alternativu návštěvy v době, kdy děti již spí. Doba vhodná k návštěvě se však klouzavě posouvá úměrně jejich věku: zkrátka chodí spát čím dál později. Také je třeba mít na paměti, že krycí legendou typu: „Rozbolelo mě břicho a pan doktor z pohotovosti byl tak laskav a přijel se na mě podívat“ zabodujeme pouze u nespavců v útlém dětském věku.

Před kým bychom se měli mít obzvláště na pozoru jsou ženy svobodné. Svobodná žena nemá důvod respektovat jakékoliv zásady. Manžela navíc ještě doma neměla, a tak má o tomto institutu zkreslenou představu. Zvláště po třicítce ji její vnitřní alarm začne čím dál intenzivněji upozorňovat na nutnost založení vlastního rodinného krbu. Od přítele bude navíc očekávat pozornost obdobnou jako zákonná manželka. Kytky, dárky a tak dále.

Rozvedené nebo ovdovělé ženy naproti tomu zkušenost zákonného svazku již mají za sebou. Lze s nimi navázat krátkodobější vztah (překlenovací období). Do nového svazku se nehrnou, časem se však mohou rozmyslet. Nevyžadují tak náročnou péči jako ženy svobodné, ale k nemanželskému vztahu jsou přece jen vhodnější vdané ženy. Žena se při výběru milence nemusí tak striktně držet doporučených zásad a její možnosti výběru jsou rozsáhlejší. Přispívá k tomu skutečnost, že muži obecně jsou mnohem méně chtiví svazku manželského. Ani vztah vdané ženy se svobodným mužem  tak nemusí nutně skončit průšvihem, jak tomu obyčejně bývá v obráceném gardu.  Rozvedený muž nebo vdovec představuje pro vdanou ženu ještě menší nebezpečí. Většinou se vyznačuje tím, že si rád dopřeje nezávazný vztah a nutit vdanou partnerku do rozvodu je to poslední, co by ho napadlo.

Ženatý muž je samozřejmě nejjistější.  Zkraje, ve stadiu milostného vzplanutí, možná zauvažuje nad tím, jak by to bylo skvělé mít doma právě nás, ale poměrně brzo se mu vrátí zdravý rozum, zejména pokud mu naznačíme, že je sice nejúžasnější chlap, ale rozvádět se kvůli němu nemíníme.  V obtížnějším  případě je možné použít jako argument naše dvě naprosto nezvladatelné děti, čtyřmetrovou krajtu i s teráriem, které se rozhodně nevzdáme, a jako krajní možnost maminku, která k nám musí alespoň jednou za den na dvě tři hodinky zajít.

Po odeznění milostného vzplanutí si muž zpravidla sám uvědomí, že případnou změnu partnerky provázejí další, méně příjemné změny, například přesun vidliček v příborníku zleva doprava. Tuto a další zásadní změny v životě usedlého muže nevyváží ani nová fyzická podoba partnerky.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Užít si s vdanou a jít dál

Mirek, 12. 5. 2015 12:12

Vdaná žena dává v sexu více než bychom čekali. Doma je to nuda..manžel se na ni po deseti letech již netřepe ( možná má nějakou milenku) a žije v pocitu, že si ji získal prostřednictví dětí a možná stálého a zaručeného příjmu. Vdaná ženská má neustále lechtání v břichu a hledá něhu, porozumění, obdiv, poklony a jaksi se u milence seberealizuje.Nedělá problémy a nezetěžuje požadavky typu jako...častější randění, procházky a nezatěžuje vaši ekonomiku. Může to trvat měsíc a nebo také léta .... Můžete od ní odejít, kdy chcete a poradit ji ať se vrhne do víru vášně se svým mužem, který ji vnímá jako součást inventáře, vychovatelku dětí a katalizátor domácí pohody. Muži jsou arogantní a sobecká čuňata a zjistí-li, že jeho ženuška má nohy do praku v jiné posteli .... zuří,zuří a zase zuří, protože mu někdo sáhl na jeho inventář a radši by se ten vůl měl zamyslet proč se tak stalo a nebo v opačném případě ... NEVIDĚT, NEVĚDĚT a být šťastný, že jeho drahá polovička si skze sex s jiným udržuje optimismus a dobrou náladu. Nejideálnější by asi bylo se se sokem skamarádit, chodit s ním na pivo a milenec odejde sám. Toť v kostce asi vše.

co mam delat

bob, 13. 9. 2012 21:31

porad te mi co mam delat zamiloval jsem se do vdane ženy a miluje me se a ona je vdana a nechce se rozvest a miluje mě a manžela co mam delat porad te prosim !!!

Re: co mam delat

Dan, 23. 12. 2012 18:46

Kasli na ni. To ti poradim hned. Ja v takovem polovztahu jsem uz 4 roky a naprosto k nicemu. Jsem rozvedeny , ona ne. Ma chlapa a dva decka. Sice me miluje, domu se nerada vraci,ale rozvezt se nerozvede, není důvod a to ze je chlap gaucak to zenske moc nesere. Radeji si najdou bokovku,ale doma mají to chlapske zazemi a proc riskovat něco nového když doma sice je chlap na gauci,ale jisty. Takze neztracej cas sveho zivota rikam a radim ti to ze sve zkusenosti. Ja to zatím drzim jen tak, ale kdyby se naskytla moznost svobodne zenske tak nevaham ani minutu. Cas v zivote je tak drahy, ze casem zjistis, ze zivot ti utika doslova pod rukama, netravite spolu poradne nic. nic. ma chalapa, musi se vracet domu, a ty jsi a budes druhy sam do te doby co se ona nerozhodne pro zmenu a ver, ze se na 98% nerozhodne. Vzdycky bude cas organizovat ona, budete spolu nekde tajne a zavola ji chlap, ze ted zrovna neco musi resit. casem zjistis, ze jste spolu tak malo,ze jsi mohl byt stastnejsi ve vztahu s opravdovou zenou ktera patri jen tobe. a kecy, ze s chlapem nespi a ze spolu nic nemaji pust z hlavy. Ve finále ty jsi a budes az ten druhy a popravde, nic ti do toho neni, jelikoz chlapa ma doma. Pindy, ze spolu nic nemaji jsou naprosto mimo misu.