Jdi na obsah Jdi na menu
 


O tom, že musíme být připraveni řešit nenadálé situace, jsme se zmínili již v Kapitole II. Pokročíme v našem studiu a řekneme si, že vzniku takových situací lze do jisté míry předejít, počítejme ale s tím, že se nám nikdy nepovede zcela eliminovat s nimi spojená rizika.

Onemocnění dětí lze do určité míry předcházet pravidelným přísunem vitamínů, technickým problémům s manželčiným vozidlem zabráníme pravidelnou údržbou. Žena se nespokojí s vyvěšením lakonické cedulky se slovy: „K večeři si něco vezměte.“ Aby předešla nečekanému telefonátu na téma „jak dlouho se vaří rýže“, „jak to, že vajíčko natvrdo teče“, případně „kde máme olej“, k večeři něco připraví.  Jistě, je možné odpovědět, ale kouzlo schůzky už bude narušeno. Muž by si měl doma všímat všech příznaků věštících závadu čehokoliv. Zjištěné závady je nutné odstraňovat ihned, nikoliv čekat, až to klekne. Nedivme se. Většinou to klekne právě když  máme jít na schůzku s naším miláčkem.

Méně významné závady lze řešit podle vzoru neodkladný nákup (viz předchozí kapitola).

Ani zde bychom neměli podcenit přípravu. Manžela/manželku ke svému údajnému výletu do hypermarketu opravdu nemůžeme potřebovat. Je dobré zařídit si to tak, aby s námi neměl/neměla potřebu na nákupy jezdit.

Jsme–li muž,  tváříme se při nákupech velmi otráveně, rozmlouváme manželce každý předmět, který chce vložit do vozíku, zdůrazňujeme nutnost zdržet se co nejdéle v oddělení vrtaček a sbíječek atd. Pro většinu z nás víceméně rutinní záležitost.

Jsme–li žena, neopomeneme vzít do rukou a prohlédnout si každé zboží, které je nám nabízeno.  Vše důkladně prostudujeme. Při zkoušení oblečení začneme s kusy, o které ve skutečnosti zájem nemáme, teprve mnohem později přijde na řadu to, co si doopravdy chceme zkusit.

Podobných triků jistě sami vymyslíme spoustu a budeme-li důslední, dostaví se kýžený výsledek: do hypermarketu budeme jezdit sami.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář